Lawebb Support
Meny

Administrera enskild sida

Det går att ge behörighet till att administrera utvalda sidor. Det kan kanske behövas när flera personer har olika ansvarsområden.

För att kunna lägga till en ny redigerare så måste personen först finnas upplagd som användare. Om inte, börja med att lägga upp den personen som en ny användare.
Hur det går till kan du läsa under rubriken Lägga till användare.

Lägga till ny redigerare

För att ge behörighet att administrera enskild sida går du till administrationsmenyn och klickar på Användare och grupper.

Du väljer i listan över aktuella användare den person du ska ge behörighet till och klickar på den lilla ikonen bredvid personen.

Därefter väljer du sidan du vill att personen ska kunna redigera och sedan klickar du på Lägg till behörighet att redigera sida.

Visa aktuella redigerare

För att se aktuella redigerare går du till administrationsmenyn och klickar på Användare och grupper.

Därefter klickar du på Administratörer och redigerare.

Nu kommer du till en sida som överst visar hur många administratörer det finns och längre ner på sidan visar hur många redigerare det finns för olika sidor.

Här kan du klicka på redigeringssymbolen till höger om en specifik sida för att se vilka redigerare det finns. Från denna bild kan du sedan också lägga till respektive ta bort redigerare.

Hur du som administratör av enskild sida hittar redigeringen

Den som blir upplagd som administratör av en eller flera enskilda sidor kommer nu på sin intranätsstartsida se länken "Redigering". Denna länk leder till en administrationssida där man kan välja sida och sedan administrera denna.

För kunder utan intranät kommer man direkt till denna redigeringssida efter inloggning.

På redigeringssidan väljer man alltså den sida som man vill redigera i dropmenyn och klickar på välj.
Läs mer om att skriva text.

Lawebb

Lawebb Förskola - Hemsida och/eller intranät för förskolor

Lawebb Småföretag - Hemsida och/eller intranät för småföretag och organisationer etc

Lawebb Brf - Hemsida och/eller intranät för bostadsrättsföreningar och samfälligheter

HIMLAwebb - Hemsida och/eller intranät för kyrkor och ideella organisationer

Lawebb Idrott - Hemsida och intranät för idrottsföreningar

Lawebb AB - Karlaplan 19 A - 115 20 Stockholm - E-post: support@lawebb.se