Bild

Det går bra att ha med bilder på hemsidan. Först måste bilden hämtas från den egna datorn och lagras i hemsidans bildarkiv. Läs mer om detta i avsnittet om bildarkiv.

Vi vill betona att det är viktigt att endast publicera bilder på hemsidan där den eller de personer som syns på bilden har gett sitt godkännande.

Välj bild

För att lägga in en bild på sidan öppnar man listboxen efter "Bild" (under rutan med textavsnittet). Där syns alla bilder som finns lagrade i bildarkivet. Välj önskad bild genom att klicka på den.

Välj position

Efter "Position" väljer man om bilden ska placeras över text, under text , till vänster om text, till höger om text, till höger om föregående bild eller om det ska vara en ensam bild utan någon text.

Det går bra att lägga flera bilder bredvid varandra. Då väljer man först en bild med position "under text" eller "endast bild utan text". För nästa bild väljer man position "till höger om föregående bild".

Bildtext

Efter bildtext kan man skriva in en valfri kortare text som beskriver bilden. Den kommer synas om man på hemsidan för musen över bilden.

Bildlänk

Det går att länka en bild. Det innebär att om någon klickar på bilden så kommer man till den webbadress som är inlagd i rutan för bildlänk.

Avsnitt

Det går att ha obegränsat med bilder på en sida. Läs mer under rubriken Avsnitt.