Lawebb Support
Meny

Domän och e-post

För nya kunder gäller att det att vi hjälper er registrera en ny .se-domän enligt ert önskemål. Det ingår i startavgiften.

Det går också bra att använda en existerande domän för sin hemsida hos Lawebb.

Om ni redan har en domän väljer ni om ni vill peka domänen från den server där den finns idag eller om ni vill flytta den till oss, så att vi fakturerar årsavgifterna för domänen i fortsättningen.

Om ni önskar flytta domänen till oss behöver vi en så kallad auktoriseringskod för domänen från er nuvarande registrar (den som skickar era fakturor för domänavgiften). Den koden måste ni som domänägare be om och ge till oss. Kanske har ni en inloggning till en kontrollpanel där ni själva kan hämta en sådan kod.

Observera att förutsättningen för att flytta domänen till oss är att ni inte behöver mer än ett e-postkonto under er domän och att det räcker med 250 MB.
I så fall ingår detta i månadskostnaden hos oss och ni upplyser oss om vilken e-postadress ni önskar. Har ni ett konto för den e-postadressen idag så kommer ni få nya kontouppgifter från oss.

Om ni har eller vill ha flera e-postadresser eller önskar mer än 250 MB för e-postkontot behöver ni ha ett separat konto för e-post. Fördelen med det är att ni då själva administrerar er e-post.
Ni kan då antingen behålla befintligt konto för e-post eller skaffa ett nytt konto. I det senare fallet rekommenderar vi Miss Hosting som erbjuder ett bra pris.
Läs mer om e-post

Säg till oss minst en vecka innan ni vill att domänen ska leda till den nya hemsidan, eftersom proceduren kan ta lite tid.

Ompekning från annan server

Om ni vill ha kvar domänen hos en annan leverantör kan ni peka den därifrån till hemsidan hos Lawebb.

Ni behöver då upplysa den som hanterar er domän om att ni ska flytta er hemsida till Lawebb och behöver peka xx.se och http://www.xx.se till nedan IP:
A 94.46.43.130
http://www A 94.46.43.130

xx.se i exemplet ovan syftar på ert domännamn.

OBS Ni behöver alltid kommunicera med oss när ni pekar om en domän så att vi är införstådda med det och kan förbereda så att allt blir rätt.

Lawebb

Lawebb Förskola - Hemsida och/eller intranät för förskolor

Lawebb Småföretag - Hemsida och/eller intranät för småföretag och organisationer etc

Lawebb Brf - Hemsida och/eller intranät för bostadsrättsföreningar och samfälligheter

HIMLAwebb - Hemsida och/eller intranät för kyrkor och ideella organisationer

Lawebb Idrott - Hemsida och intranät för idrottsföreningar

Lawebb AB - Karlaplan 19 A - 115 20 Stockholm - E-post: support@lawebb.se