E-post

När ni har hemsida och/eller intranät hos Lawebb så ingår ett e-postkonto á 250 MB under er domän.

Önskar ni mer utrymme än så eller önskar fler e-postkonton, läs våra tips om e-post på ett separat konto till en låg kostnad.

Inställningar för e-postkonto hos oss

Om ni fått ett e-postkonto hos oss så gäller följande inställningar:

Användarnamn: det användarnamn du fått av oss, vilket motsvarar den e-postadress
Lösenord: det lösenord du fått av oss
Server för inkommande meddelanden: vps.lawebb.se
eller mail.xx.se där xx.se står för er egen domän
Port: 993 (IMAP ) eller 995 (POP3)

Server för utgående meddelanden: vps.lawebb.se
eller mail.xx.se där xx.se står för er egen domän
Port: 465

Kontot använder SSL, vilket innebär en säker och krypterad anslutning

Webbmejl

De flesta brukar tycka det är smidigast att skapa ett e-postkonto i ett e-postprogram med hjälp av inställningarna ovan.

Det finns också möjlighet att använda sig av webbmejl.
Logga in med ditt användarnamn och lösenord så kommer du direkt till din e-post och kan både läsa och skriva meddelanden.

När du går till webbmejlen första gången behöver du välja önskad applikation för webbmejlen, Horde eller Roundcube. Det spelar ingen roll vilken du väljer, du kan prova vilken du gillar bäst. När du bestämt vilken applikation du vill använda kan du välja den som förinställd genom att klicka på "Set as default".
Om du valt en förinställd applikation och önskar byta kan du klicka här eller klicka på "Webmail" högst upp till vänster.