E-post separat konto

En e-postadress (250 MB) ingår

En e-postadress under er domän ingår i ordinarie månadskostnad. Max lagring är 250 MB.

Om ni önskar mer än ett e-postkonto, om ni vill kunna lagra mer än 250 MB, om ni har vidarebefordringar eller om ni ändå vill kunna administrera er e-post själva så behöver ni ett eget separat konto.

Möjligheter till separat konto för e-post

Vi kommer nu visa några möjligheter till eget separat konto för e-post. Vi nämner först de olika alternativen och längre ner på sidan beskriver vi sedan varje alternativ.

DNS-paket med 5 e-postkonton hos Binero
23 kr/mån. Moms tillkommer.

Obegränsat antal e-postkonton hos Miss Hosting
29 kr/mån, första året 9 kr/mån. Moms tillkommer.

Kostnadsfritt Domänpaket hos Binero
för vidarebefordringar.

Office 365 - kostnadsfri basversion för förskolor/skolor.

DNS-paket med 5 e-postkonton hos Binero

Vår tidigare serverleverantör, Levonline, erbjuder ett så kallat "DNS-paket" med 5 e-postkonton hos Binero för 29 kr/månad inkl moms (23 kr/mån ex moms). Kontot betalas årsvis.

Ni får:

- 5 GB utrymme
- 5 e-postkonton under er domän
- hjälp av Binero att flytta över befintlig e-post på kontona
- obegränsat antal vidarebefordringar
- SSL vilket innebär att hemsidan visas under https som är säkrare
- 45 dagars öppet köp

Vi reserverar oss för felskrivning och hänvisar till Binero där ni själva gör er beställning.

Vid beställning välj "Hoppa över detta steg" i första bilden som handlar om domän och välj önskat paket i nästa bild.
När ni fått er beställningsbekräftelse behöver ni vidarebefordra ordernummer eller kundnummer till oss. Vi kommunicerar då med Binero och ser till att e-posten läggs över till dem.
Binero kontaktar därefter er med information om de nya kontouppgifterna som kommer gälla för er e-post. När ni bekräftat detta till dem (inom 3 arbetsdagar) gör de den slutgiltiga ompekningen och e-posten kommer då till det nya kontot. Innan ompekningen kommer er nuvarande e-post fungera som vanligt.

Obegränsat antal e-postkonton hos Miss Hosting

Hos Miss Hosting, samma leverantör som hemsidan och/eller intranätet kommer finnas på, finns möjlighet till ett eget separat konto för obegränsat antal e-postkonton och gott om utrymme.

Priset är från 29 kr/månad (beroende på avtalstid). Första året är priset endast 9 kr/månad. Kontot betalas årsvis. Moms tillkommer.

Ni får:

- hela 100 GB utrymme
- SSL vilket innebär att hemsidan visas under https som är säkrare
- upp till 100 e-postkonton under er domän
- obegränsat antal vidarebefordringar
- tillgång till FTP om ni skulle vilja lagra stora filer, till exempel mediafiler
- 45 dagars pengar-tillbaka-garanti

Vi reserverar oss för felskrivning och hänvisar till Miss Hosting där ni själva gör er beställning.

Välj paketet "Basic" och klicka på "Beställ nu".
Välj "Jag vill använda mig utav en existerande domän" och fyll i namnet på er domän som används för hemsidan hos oss och där ni vill skapa era e-postkonton.
Klicka på "Gå vidare".
Välj betalsätt och betala. Samt fyll i övriga kontaktuppgifter.

Ni behöver sedan kommunicera med oss för att e-posten ska kunna pekas till ert nya konto. Innan pekning görs kommer er nuvarande e-post fungera som vanligt.

Kostnadsfritt Domänpaket hos Binero för vidarebefordringar

Vår tidigare serverleverantör, Levonline, erbjuder ett kostnadsfritt så kallat "Domänpaket" hos Binero där ni kan lägga in vidarebefordringar för e-posten.

Ni får:

- obegränsat antal vidarebefordringar
- hjälp av Binero att flytta över befintliga vidarebefordringar

Vi reserverar oss för felskrivning och hänvisar till Binero där ni själva gör er beställning.

Vid beställning välj "Hoppa över detta steg" i första bilden som handlar om domän och välj önskat paket i nästa bild.
När ni fått er beställningsbekräftelse behöver ni vidarebefordra ordernummer eller kundnummer till oss. Vi kommunicerar då med Binero och ser till att e-posten läggs över till dem tillsammans med eventuella existerande vidarebefordringar.
Binero kontaktar därefter er med information om de nya kontouppgifterna så att ni i framtiden själva kan administrera vidarebefordringar.

Office 365 - kostnadsfritt för förskolor/skolor

Microsoft erbjuder Office 365. De har en speciell version som heter Office 365 A1 för lärare och övrig personal som är kostnadsfri för förskolor.

I Office 365 A1 för lärare och övrig personal kan man lägga upp e-postkonton under den egna domänen, så man kan använda befintliga adresser. Dessutom ingår onlineversioner av Office-program som Outlook, Word, Excel, Powerpoint med mera.
Office 365 A1 för lärare och övrig personal kräver att man blir godkänd av Microsoft som akademisk som akademisk institution.

Ni kan komma igång själva genom att klicka på länken "Kom igång kostnadsfritt" på länken ovan.

Tycker ni det är svårt hjälper vi till mot en timpenning på 595 kr ex moms.

Det brukar räcka med 1-2 timmar för att hjälpa er igång, vilket innebär att:
- hjälpa er bli godkända av Microsoft som kvalificerade för Microsoft Office 365
- ta fram och lägga in så kallade pekare för er domäns e-post
- skapa de e-postadresser ni önskar under er domän
- ge er de länkar ni behöver för att nå Office 365 där ni har tillgång till Outlook (e-post) med mera
- ge er ett administratörskonto där ni fortsättningen kan administrera Office 365, till exempel lägga upp fler e-postkonton

Det finns också många andra konsulter som hjälper till att komma igång med Office 365.

Gmail

Google erbjuder e-post och lagring utan kostnad i form av Gmail.
Dessa mejladresser blir i formen av xx@gmail.com.

Det finns också andra kostnadsfria e-postkonton om ni inte behöver e-postadresser under er egen domän.